Home Blog Unroll.me: why you are losing your newsletter subscriber

Share this post

Unroll.me: waarom jij je nieuwsbrieflezer kwijtraakt

Unroll.me: why you are losing your newsletter subscriber

Written by Team e-Village / 3 May 2017 / Innovation

An overflowing inbox, who doesn’t have one? Result: opt-outs. Every (email) marketer’s worst nightmare. Free services such as Unroll.me, Throttle and Unsubscribr cleverly play into the subscriber’s ‘email fatigue’. These kinds of services take over your inbox and make it easier to unregister for newsletter and commercial emails. In fact, that’s the basis of these services.

Hoe werkt Unroll.me?

Unroll.me is een gratis service, waarmee nieuwsbriefontvangers van aanmeldingen op mailinglijsten af kunnen komen. Unroll.me heeft toegang tot de inbox nodig om alle e-mails te kunnen scannen. Na het scannen ontvangt men een complete lijst met alle nieuwsbrieven en reclame e-mails. Vervolgens kan aangegeven worden welke nieuwsbrieven en reclame e-mails men wel en niet meer wilt ontvangen.

unroll.me

Figuur 1: Unroll.me

Roll-up

Het is tevens bij Unroll.me mogelijk om aan te geven welke nieuwsbrieven in een Roll-upverzameling moeten komen. Deze nieuwsbrieven komen niet meer in de inbox, maar in een overzicht. De Roll-up is een verzameling van e-mails waar men eigenlijk niet helemaal van af wilt. Handig toch? Dat is zeker waar, maar niet voor (e-mail)marketeers! Dit heeft namelijk invloed op je respons en open ratio's. De Roll-up toont alleen een klein screenshot van jouw nieuwsbrief. De ESP (E-mail Service Provider) berekent de screenshot, door middel van de trackingpixel, als een 'open'. De hele inhoud van de e-mail wordt namelijk geladen: tekst, afbeeldingen en dus ook de trackingpixel.

Roll-up

Figuur 2: Roll-up

Voorkom e-mailafmeldingen

Maar wat drijft abonnees om zich af te melden voor een nieuwsbrief of reclame e-mail? Beter nog, hoe voorkom je afmeldingen? Hieronder geven wij je een aantal handige tips om het aantal afmeldingen te beperken.

  • Zorg voor een (dubbele) opt-in met e-mailverificatie.

  • Geef de verzendfrequentie aan van je e-mail.

  • Zorg voor relevante en passende content.

  • Probeer de SPAM-box te vermijden.

  • Zorg voor een goed afmeldproces.

  • Voeg een optie toe om je periodiek of tijdelijk af te melden.

  • Raad diensten zoals Unroll.me af. De ontvanger verleent toegang tot de volledige inbox en daarmee de volledige e-mailhistorie. Wat gebeurt er nadat je Unroll.me toestemming geeft met je data? Dat kan zomaar op straat komen te liggen.

Scroll omhoog